maandag, 6. februari 2017 - 10:29 Update: 06-02-2017 12:06

Freek Vonk heeft nog geen gevoel in huid arm na aanval haai

Bioloog Freek Vonk heeft nog geen gevoel in huid arm na aanval haai
Foto: Freek Vonk
Miami

Of bioloog Freek Vonk zijn gevoel in de huid van zijn rechteronderarm nog gaat terugkrijgen is nog maar de vraag?

Vorige week werd Vonk aangevallen door een rifhaai tijdens het duiken bij het Bamaha-eilandje Bimini. De bioloog was flink toegetakeld door de haai die normaliter geen mensen aanvalt.

Nu een week later laat Vonk weten dat de hechtingen in zijn bovenarm goed zijn gelukt. ''De grote open wond op mijn bovenarm was te heftig om te laten zien op social media, maar de hechtingen daarentegen zien er wél schitterend uit! Onvoorstelbaar hoe mooi dit gelukt is, zeker gezien het feit dat mijn bovenarm aan stukken lag en ik zelfs mijn spieren zag zitten! In mijn biceps zitten ook een paar scheuren maar die zouden moeten kunnen helen in de komende tijd.''

''Ook het hechten van de grote diepe gaten aan de onderkant van mijn arm is goed gelukt. Kortom: fantastisch werk van de chirurg Dr. Lieberman en zijn team! Respect!'', aldus de bioloog.

Ondanks dat laat Vonk wel weten dat hij nog steeds geen gevoel heeft in de huid van zijn onderarm. ''Deze zenuwen zijn dus helaas wel zwaar beschadigd. Maar zenuwen kunnen regenereren, dus dit gevoel zou terug kunnen komen in een paar weken of maanden. Garanties zijn er echter niet.''

Vonk mag het ziekenhuis van Miami nog niet verlaten. De artsen willen kijken of er geen infectie gaat optreden nu de wonden zijn gedicht. 

Categorie:
Provincie: