woensdag, 27. september 2017 - 17:26 Update: 27-09-2017 17:52

Humberto Tan draait dagje mee met de politie Utrecht

 Humberto Tan draait dagje mee met de politie Utrecht
Foto: Screenshot YouTube/Politie
Utrecht

RTL-presentator Humberto Tan besteedt in zijn televisieprogramma RTL Late Night regelmatig aandacht aan de politie. Kort geleden keek hij een dag rond bij de dagelijkse werkzaamheden van de politie in Utrecht. 'Van dat bezoek is een filmpje gemaakt', zo meldt de politie woensdagmiddag.

Kanaleneiland Utrecht

Humberto’s nieuwsgierigheid werd aangewakkerd toen politieman Dwight van van der Vijver bij hem aan tafel zat. Dwight was speciaal gekomen om zijn verhaal te doen over een ‘spoken word-gedicht’ dat hij maakte samen met jongeren uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Dat verhaal maakte zo’n indruk op de RTL-presentator, dat Dwight hem spontaan uitnodigde om een dienst mee te draaien.

Kijkje in de keuken

Op 30 augustus was het zover en kreeg Humberto een kijkje in de 'politiekeuken'. 'We lieten hem de uitdagingen en dilemma’s van het vak zien én ervaren', aldus de politie. 

'Complex'

Humberto was na afloop onder de indruk: 'Jullie werk is echt complex. Er zijn zo veel zaken waar jullie rekening mee moeten houden en dat onder soms grote druk. Echt respect! Ik ben me nu veel meer bewust van jullie opdracht, de uitdagingen en dilemma's. Dat neem ik mee. Dank voor jullie openheid en dank dat ik mee mocht lopen.'

Over de belevenissen van Humberto heeft politievlogger Jan-Willem drie vlogs gemaakt die dit weekeinde te zien zullen zijn. Er is ook een korte film over Humberto’s bezoek gemaakt. Ontdek in onderstaande video wat Humberto allemaal meemaakte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: