donderdag, 10. mei 2018 - 21:07 Update: 11-05-2018 14:07

Waylon hoort als laatste dat hij door is naar finale Eurovisie Songfestival

Waylon door naar finale Eurovisie Songfestival
Foto: Screenshot YouTube/AVROTROS
Amsterdam

Waylon (38) is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Waylon werd als 10e finalist en als laatste genoemd maar is er zaterdag dus wel bij.

Landen die donderdag ook doorgingen naar de finale op zaterdag waren: Servië, Moldavië, Hongarije, Oekraïne, Zweden, Australië, Noorwegen, Denemarken en Slovenië.

Dinsdag hadden Cyprus, Estland, Tsjechië, Oostenrijk, Litouwen, Israël, Bulgarije, Albanië, Finland en Ierland zich al geplaatst. Duitsland, Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk en gastland Portugal komen er zaterdag ook nog bij.

Donderdagavond was  de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Waylon, die Nederland vertegenwoordigt, was als achtste aan de beurt met zijn 'Outlaw in 'Em'.  Hij moest het opnemen tegen Noorwegen, Roemenië, Servië, San Marino, Denemarken, Rusland, Moldavië, Australië, Georgië, Polen, Malta, Hongarije, Letland, Zweden, Montenegro, Slovenië en Oekraïne. 

Van de 18 landen die donderdagavond optraden, zijn er tien doorgegaan naar de finale. Degenen die dat bepalen zijn de jury's van de landen die donderdagavond deelnamen, aangevuld met drie van de zes landen die al automatisch geplaatst zijn.  Donderdag waren dat Frankrijk, Duitsland en Italië.