vrijdag, 28. september 2018 - 16:54

Nieuwe album Jan Smit op de eerste positie binnen gekomen in de album top 100

jan, smit, album,

Het nieuwe album van Jan Smit getiteld ‘Met Andere Woorden’ is vrijdag op de eerste positie binnen gekomen in de album top 100. Dit is de 12e keer dat een album van Jan op 1 staat in deze lijst. Het nieuwe album wordt ondersteund door een bijzondere single, namelijk het door Edwin Evers geschreven ‘Ik Zie’. Het bijzondere conceptalbum is live te bewonderen tijdens 35 theatershows door heel Nederland.

Anderhalf jaar geleden opperde Jan Smit het plan 12 gerespecteerde collega’s uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Volledige vrijheid voor de componist, met -zoals altijd- de vertrouwde medewerking van muzikaal genie Thomas Tol die de volledige productie op zich nam.
 
Aansluitend op de release van het album ging vrijdag de ‘Met Andere Woorden’ theatertour van start. De tour begon in Zaandam en zal 13 weken lang door het hele land trekken met als eindpunt Winschoten.

Categorie:
Tag(s):