donderdag, 15. juli 2021 - 14:09 Update: 19-07-2021 16:19

Peter R. de Vries (64) overleden

foto van Peter R de Vries | Archief fbf
Foto: Archief FBF
Amsterdam

In het bijzijn van zijn geliefden is op 64-jarige leeftijd Peter R. de Vries overleden. Dit maakt de familie bekend. ‘We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar’, laat men weten.

De Vries werd 6 juli j.l. neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, nabij het Leidseplein. Hier kwam hij uit de studio van RTL Boulevard en werd onder vuur genomen. Direct werd De Vries gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. Hier is hij donderdag aan zijn verwondingen overleden. Niet veel later na de aanslag werden er dinsdagavond 6 juli twee verdachten aangehouden. Het ging hier om de 21-jarige Delano G., de politie vermoedt dat hij de schutter was, en de 35 jarige Poolse Kamil E. bestuurde de vluchtauto.

Statement familie

De nabestaanden laten in een verklaring weten: ‘Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar. 

De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten.’

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: