zondag, 29. november 2015 - 11:39 Update: 29-11-2015 18:17

Zoektocht tweede lichaam IJsselmeer vanwege storm gestaakt

Zoektocht tweede lichaam IJsselmeer vanwege storm gestaakt
Foto: Archief EHF
Lemmer

In het IJsselmeer hebben duikers zondag rond 13.00 uur het lichaam van een man gevonden. Mogelijk gaat het om één van de twee vermiste opvarenden van het jacht dat vrijdag is vergaan.

Dit meldt de Landelijke Eenheid zondag op Twitter: 'Zojuist is op het #IJsselmeer het lichaam van een man getraceerd en door duikers geborgen. Hij wordt aan wal gebracht voor identificatie.'

De politie zette zondag de zoektocht voort naar de twee vermiste opvarenden van het jacht dat vrijdag zonk op het IJsselmeer. De Landelijke Eenheid is samen met het Landelijke Team Onderwaterzoekingen het gebied aan het uitkammen. Dit meldt de Landelijke Eenheid op Twitter. 'Straks wordt het zoeken naar de vermisten op het #IJsselmeer ism het Landelijk Team Onderwaterzoekingen hervat. @PolitieLTOZ'.

Het Team Onderwaterzoekingen zet duikers en sonarapparatuur in. De politie vermoedt dat het jacht, dat zaterdag al geborgen werd, is overvaren en daarna gezonken. Er zouden aanwijzingen zijn dat het schip betrokken is geweest bij een botsing. De botsing zou in de buurt van Lemmer hebben plaatsgevonden. De politie houdt er ernstig rekening mee dat beide opvarenden zijn omgekomen.

Storm

De politie heeft vrijdag en zaterdag samen met vrijwilligers van de Kustwacht naar de slachtoffers gezocht tot het donker werd. Zondagmiddag werd er tot ongeveer 15.00 uur gezocht omdat het na die tijd te gevaarlijk werd  op het water vanwege de harde stormachtige wind. 'De zoekactie op het #IJsselmeer naar de nog vermiste opvarende van de Boekanier 4 is voor vandaag gestopt. In verban met de verslechterende weersomstandigheden ter plaatse is het sonarbeeld te onstabiel geworden om verder te werken', liet de politie zondagmiddag om 15.00 uur weten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: