maandag, 30. november 2015 - 17:49 Update: 30-11-2015 20:20

Van der Steur stelt 2 miljoen beschikbaar voor inbraakproof maken 25.000 risico-woningen

Van der Steur: 'Charlie Aptroot de nieuwe ambassadeur woninginbraken'
Foto: Politie
Zoetermeer

De Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot wordt de nieuwe ambassadeur woninginbraken. Dit heeft minister Van der Steur maandagmiddag bekendgemaakt in Zoetermeer.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat er samen met gemeenten, woningbouwcorporaties en andere huiseigenaren voor zorgen dat er tot 25.000 woningen beter worden beveiligd. Het gaat om woningen op plaatsen waar relatief vaak wordt ingebroken. 

Het precieze aantal woningen dat beter wordt beveiligd hangt af van het aantal verzoeken vanuit gemeenten en het aantal verbeteringen dat per woning moeten worden doorgevoerd. De minister stelt hiervoor het komend jaar maximaal twee miljoen euro beschikbaar, met als voorwaarde dat andere partijen meebetalen.

Met simpele maatregelen als een goed slot of een beveiligingsstrip wordt de kans op inbraak flink verkleind. Deze actie past daarmee goed bij de inzet die het ministerie doet om het aantal woninginbraken steeds minder te laten worden. Dit lukt al een paar jaar, met dank aan de inzet van politie, het Openbaar Ministerie, gemeenten en vele andere partijen. Daarom wordt op dit moment ook de campagne 'Maak het inbrekers niet te makkelijk' herhaald.

Ambassadeur woninginbraken

Charlie Aptroot volgt als ambassadeur woninginbraken voormalig burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma op. Aptroot zal in zijn nieuwe rol collega burgemeesters stimuleren om blijvend aandacht te besteden aan dit fenomeen. In Zoetermeer wordt al goed samengewerkt. Zowel koopwoningen als huurwoningen van drie woningcorporaties worden voorzien van anti-inbraakstrips.

Categorie:
Provincie: