dinsdag, 1. december 2015 - 11:35 Update: 01-12-2015 11:43

Gestolen iPads opgespoord via volg-app

Gestolen iPads opgespoord via volg-app
Foto: Archief FBF
Breda

Een 40-jarige man uit Roosendaal zit vast op verdenking van diefstal/heling van 20 gestolen iPads. De tablets werden afgelopen weekend bij een bedrijfsinbraak gestolen.

De inbraak vond plaats bij een bedrijf in Breda en werd maandagochtend ontdekt. Vanuit het bedrijf waren 20 iPads mini gestolen. Via een volg-app konden de iPads direct opgespoord worden. De politie kwam uit bij een bedrijf op een industrieterrein in Roosendaal. Daar werd maandagmiddag 30 november de complete buit aangetroffen en in beslag genomen. Bij verdere doorzoeking van het pand werd ook nog andere goederen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

In de cel

De politie arresteerde tijdens de actie een 40-jarige verdachte. Hij zit vast op verdenking van diefstal of heling en wordt momenteel verhoord over hoe hij aan de gestolen iPads is gekomen.

Volgapp

Er bestaat zogenaamde track & trace software voor smartphones, tablets en laptops. Handig, want dit soort app's ontmoedigen inbrekers en straatrovers en vergroten de pakkans van de dader. De software stelt jou in staat om de locatie van je toestel na roof te traceren. Daarnaast zijn er mogelijkheden om op afstand je device te blokkeren, een foto van de dief te maken of een luid alarm in werking te stellen. Je kunt jezelf en de politie helpen door zo'n app te installeren. Mocht je mobieltje gestolen worden, bel dan meteen 112 zodat de politie direct kan proberen om je telefoon én de dief te lokaliseren. Dat kan overigens pas nadat je de gegevens van de volgsoftware aan de politie ter beschikking stelt. Wil je snel zo'n app installeren? Kijk dan op de website: boef proof.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):