dinsdag, 1. december 2015 - 15:15 Update: 01-12-2015 16:17

FrieslandCampina schrapt140 banen

Herstructurering FrieslandCampina kost 140 banen
Foto: FrieslandCampina
Amersfoort

Vanwege een herstructurering binnen FrieslandCampina zullen er de komende twee jaar 140 banen vervallen. Dit meldt FrieslandCampina dinsdagmiddag.

Het gaat om herstructurering van de productie bij bedrijfsonderdelen van FrieslandCampina Cheese, FrieslandCampina Butter en Ecomel (biologische zuivel). Tegelijkertijd wordt in totaal circa 30 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van productielocaties', aldus FrieslandCampina.

Sluiting FrieslandCampina Cheese in Rijkevoort

De kaasproductie van FrieslandCampina Cheese in Rijkevoort wordt verplaatst naar de productielocaties in Bedum, Gerkesklooster en Workum. Hierdoor vervallen 55 vaste en 13 tijdelijke arbeidsplaatsen bij FrieslandCampina Cheese in Rijkevoort. De sluiting is gepland in het derde kwartaal van 2017. De activiteiten van FrieslandCampina Creamy Creation en Canned Cream, waar 70 mensen werken, blijven in Rijkevoort.

FrieslandCampina Butter in Den Bosch: focus op belangrijkste processen

FrieslandCampina Butter in Den Bosch zal zich in toekomst voornamelijk richten op het ontromen van melk en het verpakken van boter. De bereiding van boterspecialiteiten voor industriële afnemers wordt verplaatst naar FrieslandCampina Butter in Noordwijk (Groningen). Hierdoor vervallen er 21 vaste en 19 tijdelijke arbeidsplaatsen. Er blijft werkgelegenheid voor 71 personen in Den Bosch. De aanpassing van de organisatie zal in het eerste kwartaal van 2016 van start gaan.

Concentratie van biologische zuivel in Maasdam onder het merk Campina

FrieslandCampina concentreert de productie van biologische zuivel, waaronder het merk ‘Campina Boer en Land’, in zijn vestiging in Maasdam en sluit medio 2016 de kleinschalige vestiging in Limmen. Door de sluiting komen de 26 vaste en de 4 tijdelijke arbeidsplaatsen te vervallen. In Nederland blijft FrieslandCampina zijn biologische producten onder het merk Campina verkopen. 

Weerribben Zuivel neemt het merk Zuiver Zuivel over. Onder de handelsnaam Ecomel blijft FrieslandCampina biologische boter en room aan voedselverwerkende bedrijven verkopen. Deze maatregelen ondersteunen de groeiplannen van FrieslandCampina in biologische zuivel en hebben geen gevolgen voor de 122 biologische en 11 biologisch-dynamische melkveehouders die lid zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

Sociaal plan

Als gevolg van de verplaatsing van productie ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van FrieslandCampina. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschapsorganen zijn om advies gevraagd. Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten FrieslandCampina.

Categorie:
Provincie: