maandag, 7. december 2015 - 16:36

Celstraffen voor verduistering FC Utrecht

Celstraffen voor verduistering FC Utrecht
Foto: Archief EHF
Utrecht

De rechtbank Midden-Nederland heeft vier verdachten veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de verduistering van €77.500 uit de kluis van FC Utrecht op 26 januari 2015.

Een 21-jarige boekhouder in dienst van FC Utrecht, heeft zich schuldig gemaakt aan verduistering in dienstbetrekking. Verdachte heeft samen met zijn 20-jarige broer een overval in scène gezet. Daarbij hebben de twee broers net gedaan alsof de 21-jarige broer werd overvallen door een in bivakmuts gehulde man. Verdachte werd zogenaamd gedwongen geld uit de kluis af te staan aan de overvaller, terwijl hij wist dat de overvaller zijn broer was. Samen hebben zij een geldbedrag van € 77.500,00 uit de kluis weggenomen.

De broers hebben geprobeerd het geld veilig te stellen door het onder te brengen bij een derde verdachte, een 23-jarige man uit Utrecht. De 21-jarige (toenmalige) vriendin van één van de broers heeft meegewerkt aan de verduistering door de vluchtwagen te besturen. Het weggenomen geldbedrag is tot op heden niet getraceerd.

Beide broers worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De 23-jarige verdachte krijgt een voorwaardelijk gevangenisstraf van drie maanden en een taakstraf van 200 uur. De 21-jarige vriendin wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 dagen waarvan 32 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur. Daarnaast moeten de verdachten gezamenlijk het verduisterde geld aan FC Utrecht terugbetalen. 

Categorie:
Provincie: