donderdag, 17. december 2015 - 19:07 Update: 17-12-2015 20:07

Vrachtwagen met bierflesjes kantelt op A4, chauffeur overleeft ongeval niet

Vrachtwagen met bierflesjes kantelt op A4, chauffeur overleeft ongeval niet
Foto: Printscreen Youtube
Halsteren

Op de A4 bij het Brabantse Halsteren is donderdagmiddag een vrachtwagen door de vangrail gereden en gekanteld.

De chauffeur van de vrachtwagen raakte bekneld en is later aan zijn verwondingen overleden. Dit laat de politie Roosendaal op Twiiter weten: PolitieRoosendaal eo @Politie_Rdaal: #A4 #Halsteren #ongeval 'Chauffeur is uit vrachtwagen gehaald. Helaas aan verwondingen overleden'. De vrachtwagen vervoerde flesjes Heinkenen bier. De snelweg ligt nu bezaaid met flesjes bier.

Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur. Door nog onbekende oorzaak kon de chauffeur zijn  vrachtwagen niet meer in bedwang houden en reed hij door de middenvangrail, waarna de vrachtwagen kantelde.Bij het ongeval was ook een personenauto betrokken. De inzittende van deze auto is inmiddels uit zijn auto bevrijd.

De hulpdiensten rukten massaal uit en er werd ook een traumahelikopter opgeroepen om eerste hulp  te verlenen. Door het ongeval ontstond er in beide richtingen files. De politie meldt dat het mogelijk tot middernacht gaat duren, voordat er een rijstrook wordt vrijgegeven. Eerst moet de vrachtwagen worden weggetakeld en de flesjes van de weg gehaald. PolitieRoosendaal eo @Politie_Rdaal: #A4 #Halsteren #ongeval. Vanwege onderzoek en opruimen ravage zal de weg mogelijk tot middernacht afgesloten zijn voor verkeer.'

Rond half zes meldde de VerkeersInformatieDienst (VID) dat alle wegen in West-Brabant in het verkeer zijn vastgelopen. Op de A4, A17 en A58 staan inmiddels lange files . Het verkeer doet er goed aan de regio zo veel mogelijk te mijden. Om half zeven meldt de VID  dat op de belangrijkste omleiding (A16) is ook een ongeluk geweest. De rijbaan richting het noorden is dicht bij Breda.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: