zondag, 20. december 2015 - 17:53 Update: 20-12-2015 19:51

Persoon in Echt dreigt appartementencomplex op te blazen

Foto van politie afzetting pistool | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Echt

Naar aanleiding van een melding van een persoon die een einde aan zijn leven wenst te maken, hebben de hulpdiensten besloten om een aantal woning van een appartementencomplex aan de Nieuwe Markt te ontruimen. Er is op dit moment geen sprake van explosiegevaar, maar politie neem voorzorgsmaatregelen.

Rond 17.15 uur kreeg de politie via een bekende van persoon een melding, dat deze een einde aan zijn leven wilde maken. Uit voorzorg is er GRIP-1 gemaakt, zodat er voldoende capaciteit is achter de hand is mocht de persoon zich zelf iets aandoen. De politie probeert via onderhandelaars contact te leggen met de persoon, om deze te bewegen naar buiten te komen en zichzelf niets aan te doen.

Er is geen sprake van gaslucht op dit moment. De hulpdiensten hebben in overleg besloten om wel uit voorzorg de aanwezigen bewoners van het appartementencomplex te vragen om hun woning te verlaten. Zij worden in het nabij gelegen gemeentehuis opgevangen.

Wat de aanleiding of motief voor deze poging tot zelfdoding is nog onduidelijk.

Voor nog meer nieuws door Blik op Nieuws, download de app in de Play Store of App Store. U kunt ons ook volgens op Facebook of Twitter

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: