zondag, 20. december 2015 - 19:43 Update: 20-12-2015 19:43

Roze hooibalen voor Pink Ribbon

Roze hooibalen voor Pink Ribbon
Vinkenbuurt

In de kleine buurtschap “Vinkenbuurt” bij Balkbrug (Overijssel) werd zaterdag een groot feest gevierd bij Koonstra aan de Koloniedijk. Eigenaren Anita en Harry zijn twaalf-en-een-half jaar getrouwd en medewerker Henri Legebeke is 25 jaar bij de zaak. Daar hebben ze natuurlijk flink voor uitgepakt. Buiten staan alle trekkers en machines spic en span in het zonnetje.

Een groot  contrast met alle stoere  tractors en aanhangers is een machine die gebruikt wordt voor het in plastic folie wikkelen van grote grasbalen.  Normaal gesproken is die voorzien van lichtgroen gekleurde rollen folie, maar op deze wikkelaar zijn twee felroze rollen folie gestoken. Behoorlijk opvallend. Naast de wagen staan drie grote, knalroze grasbalen gestapeld.

Pink Ribbon

'We hoorden via onze vertegenwoordiger dat VisscherHolland dit roze folie verkoopt en dat een deel van de opbrengst naar Pink Ribbon gaat, ten gunste van meer onderzoek naar borstkanker' vertelt  Harry, 'en dat vonden wij een mooi gebaar waar we zelf ook graag aan meedoen. Normaal gaat van elke rol folie drie euro naar Pink Ribbon, de fabrikant, Visscher Holland en de loonwerker doneren elk 1 euro . Om deze actie extra te ondersteunen vond ik het een mooi gebaar om naar aanleiding van onze open dag bij de eerste pallet deze 3 euro aan te vullen tot 10 euro.'  Anita knikt instemmend. 'We hebben besloten dat we in principe aankomend seizoen starten met deze  roze folie” legt ze uit “tenzij onze klanten specifiek om groen vragen. Wij vonden dit een mooie gelegenheid om draagvlak te creëren voor de roze balen'. De eerste klant heeft al aangegeven aankomend seizoen alleen maar roze balen te willen hebben.  

Voor nog meer nieuws door Blik op Nieuws, download de app in de Play Store of App Store. U kunt ons ook volgens op Facebook of Twitter

Categorie:
Provincie: