donderdag, 24. december 2015 - 10:05 Update: 24-12-2015 10:14

Kerstavond onstuimig door harde wind, 1e Kerstdag begint zonnig

Kerstavond onstuimig door harde wind, 1e Kerstdag begint zonnig
Foto: Archief EHF
De Bilt

Kerstavond wordt onstuimig vanwege krachtige wind en regen maar op eerste Kerstdag schijnt op veel plaatsen de zon. Dit meldt het KNMI donderdag.

Motregen

'Vandaag zijn er wolkenvelden en lokaal kan er wat motregen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Later in de middag en in de avond trekt een smalle regenzone van west naar oost over het land, hierna klaart het weer op. De maximumtemperatuur ligt rond de 13 graden. De wind blijft zuidelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard. In de avond draait de wind naar zuidwest tot west', aldus het KNMI.

Krachtige wind

In de nacht naar vrijdag is het droog en is er weinig bewolking. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3 graden in het oosten en zuidoosten tot 7 graden langs de kust. De zuidwestenwind is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard.

1e Kerstdag zonnig

Op Eerste kerstdag schijnt in de ochtend op veel plaatsen de zon. In de middag neemt van het zuiden uit de bewolking toe en valt er later in de middag en avond af en toe regen. De middagtemperatuur ligt rond de 8 graden. In de avond loopt de temperatuur van het zuiden uit op naar boven de 10 graden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. In de middag neemt wind iets in kracht af en draait naar zuidelijke richtingen. 

Categorie:
Provincie: