donderdag, 24. december 2015 - 15:07 Update: 24-12-2015 15:14

In Merwede gevonden lichaam blijkt van 27-jarige vermiste matroos

In Merwede gevonden lichaam blijkt van 27-jarige vermiste matroos
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Werkendam

Het lichaam dat op 10 december 2015 in de Nieuwe Merwede werd aangetroffen is geïdentificeerd. 'Het blijkt te gaan om een 27-jarige matroos die drie weken eerder overboord sloeg van een vrachtschip', meldt de politie donderdag.

Op vrijdagochtend 20 november 2015 startte de politie, brandweer, Rijkswaterstaat en de KNRM een zoekactie op de Nieuwe Merwede. Er was een matroos overboord geslagen van een Belgisch binnenvaartschip tussen Werkendam en Dordrecht. Ondanks alle inspanningen en het gebruik van sonarapparatuur werd het slachtoffer niet gevonden.

Sectie

Op donderdag 10 december 2015 werd in diezelfde omgeving het stoffelijk overschot van een onbekende man in het water aangetroffen. Er volgde nader onderzoek en sectie op het lichaam, bij het Nederland Forensisch Instituut. 

Deze week werd duidelijk dat het om de vermiste matroos gaat. De 27-jarige man is afkomstig uit Roemenië. Via de autoriteiten zijn de familieleden van het overleden slachtoffer op de hoogte gebracht van de trieste gebeurtenis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):