zaterdag, 2. januari 2016 - 17:11 Update: 02-01-2016 17:23

Stroper moet 17 vuurwapens inleveren bij politie

Stroper moet 17 vuurwapens inleveren bij politie
Foto: Archief EHF
Burgh-Haamstede

Een stroper in Zeeland die op heterdaad tegen de lamp is gelopen heeft zijn 17 vuurwapens aan de politie moeten afgeven. Dit meldt de politie zaterdag.

De 53-jarige man uit Burgh-Haamstede had ook nog 5 kadavers van beschermde vogels in zijn bezit en die zijn ook in beslag genomen. De verdachte zou gejaagd hebben met een illegaal wapen. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte.

Twee Bijzondere OpsporingsAmbtenaren (BOA’s) van Natuurmonumenten en van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) kwamen de man op 30 december rond 16.45 uur tegen in een bosgebied aan het Groenewoudswegje. 

De man was daar waarschijnlijk op stroperspad. Tijdens zijn arrestatie weigerde de man het wapen dat hij in zijn handen had te laten vallen. Daarop trok de medewerker van Natuur Monumenten zijn wapen. De verdachte is daarna ingerekend.

Doorzoeking

Op 31 december is de woning van de verdachte doorzocht. Daar zijn 17 vuurwapens en 5 kadavers van beschermde vogels in beslag genomen. De verdachte is inmiddels op vrije voeten, maar nog wel verdachte in de zaak. Hij zal zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):