zondag, 3. januari 2016 - 8:38 Update: 03-01-2016 20:33

Vannacht en morgenochtend kans op gladheid in het Noorden

Code oranje voor gladheid in Noord Nederland
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF

Het Noorden van Nederland moet vannacht en morgenochtend rekeninghouden met winterse omstandigheden op de wegen. In heel het land gaat het (mot)regenen, maar door de lage temperatuur in het Noorden zal de regen overgaan in ijzel en later vannacht in sneeuw.

Het Noorden had het vandaag al zwaar te verduren. Zondagmorgen gold voor de drie Noordelijke provincies code oranje vanwege de gladheid op de wegen. Rond 09.00 uur werd code oranje voor de provincies Drenthe en Fryslân ingetrokken. In de loop van de dag werd ook voor de provincie Groningen het weeralarm ingetrokken door de stijgende temperatuur. 

Vooral in het Noord-Oosten van Groningen was het plaatselijk zeer glad. Volgens de politie zijn er al meerdere voertuigen van de weg afgeraakt door de gladheid. Bij enkele hiervan raakte de bestuurder of inzittenden gewond. 

Om de gladheid zoveel mogelijk te bestrijden had Rijkswaterstaat afgelopen nacht 50 strooiacties uitgevoerd in het Noord-Oosten. Hierbij is 202 ton zout op de weg gestrooid om de gladheid te bestrijden.

Voor nog meer nieuws door Blik op Nieuws, download de gratis app in de Play Store of App Store. U kunt ons ook volgen op Facebook of Twitter

Categorie:
Provincie:
Tag(s):