maandag, 4. januari 2016 - 19:19 Update: 05-01-2016 8:25

Automobilisten in het noordoosten blijf thuis vanwege code oranje

Automobilisten in het noordoosten blijf thuis vanwege code oranje
Foto: Archief FBF
Groningen

Automobilisten in het noordoosten die vanavond, vannacht of morgenochtend niet per se de weg op hoeven, kunnen beter thuis blijven. Bij dat advies van Rijkswaterstaat.

Het KNMI heeft maandag de waarschuwing voor gladheid door ijzel in het noorden van het land voor de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Flevoland, Overijssel en op de Waddeneilanden voor de avond vanaf19.00 uur verhoogd van geel naar oranje. Het met code oranje aangemerkte gebied moet rekening houden met lokale gladheid door ijzel en sneeuw.

Verraderlijke gladde wegen

Vanavond en komende nacht trekt er een gebied met regen over het noordoosten van het land bij temperaturen onder nul. Dit zal daar op uitgebreide schaal ijzel veroorzaken met verraderlijk gladde wegen tot gevolg. Bovendien zal zich ijs afzetten op objecten. Deze ijzel kan tot het eind van dinsdagochtend aanhouden.  

Tot 19.00 uur gold in alle bovengenoemde gebieden code geel wegens lokale gladheid door sneeuw of ijzel. Dinsdagmiddag wordt het overwegend droog maar de gladheid kan aanhouden tot woensdagochtend.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):