dinsdag, 5. januari 2016 - 10:33 Update: 05-01-2016 17:24

Duikers vinden vier vuurwapens na dodelijke schietpartij Rotterdam

Duikers onderzoeken Essenburgsingel na dodelijke schietpartij Rotterdam
Foto: Archief MV
Rotterdam

Duikers van de Koninklijke Marine hebben vandaag in het water van de Essenburgsingel gezocht naar sporen in verband met een dodelijke schietpartij waarbij de 39-jarige René Francis Paul uit Dominica om het leven kwam. Er zijn vier vuurwapens uit het water gehaald. Het rechercheteam onderzoekt of deze vuurwapens iets met het incident te maken hebben.

De schietpartij vond plaats op donderdagavond 10 december. Agenten troffen om kwart over 10 voor een huis aan de Burgemeester Meineszlaan een 23-jarige gewonde man uit Sint Maarten aan, de bewoner van dat huis. Binnen lag het lichaam van de 39-jarige René Francis Paul, die sinds 6 december bij hem logeerde. Hij was in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen. René Francis Paul en het gewonde slachtoffer kenden elkaar uit Sint Maarten waar Paul woonde. Op woensdagavond 23 december hield een arrestatieteam van politie in een woning in Soesterberg twee mannen aan die verdacht worden van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad. Zij zitten sindsdien vast en worden vandaag voorgeleid aan de raadkamer.

Duiken naar sporen

Het rechercheteam dat de schietpartij onderzoekt, is nog volop bezig met het onderzoek. In het water van de Essenburgsingel zal door duikers van de Koninklijke Marine gedoken worden in de hoop relevante sporen aan te treffen, zoals bijvoorbeeld wapens die bij het schietincident zijn gebruikt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: