donderdag, 7. januari 2016 - 7:58 Update: 07-01-2016 10:41

Nederland wisselvallig met: ijzel, regen, sneeuw, mist en storm

Nederland vandaag met: ijzel, sneeuw, mist en storm
Foto: Archief FBF.nl
De Bilt

Voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe blijft de waarschuwing code rood voorlopig van kracht. Grote problemen op de snelwegen blijven vooralsnog uit. Lokaal is er wel sprake van gladheid. Verkeer lijkt het rij-gedrag prima aan te passen, aldus de VID.

Mensen krijgen het advies alleen de weg op te gaan wanneer het echt nodig is. Veel scholen in de provincies waar code rood is afgegeven zijn ook vandaag nog dicht. Openbaar vervoer weer op gang
De bussen in Friesland, Groningen en Drenthe gaan vandaag wel gewoon de weg op. Ook het treinverkeer wordt volgens de reguliere dienstregeling opgestart. Dat laten de vervoerders Qbuzz en Arriva op Twitter weten.

Mist, storm en ijzel

In de provincies Overijssel en Flevoland en op de Wadden geldt code oranje. Op veel plaatsen zorgt ijzel nog voor gladheid. In Noord-Gelderland geldt code geel, daar kan het plaatselijk glad zijn. 

In het midden van het land wordt er wel gewaarschuwd voor ernstige mist. Vooral in Zuid-Holland en Utrecht kan dichte mist voorkomen en is het zicht soms niet meer dan 150 meter. 

Vanmiddag trekt een neerslagzone over het land. In het noordoosten kan de neerslag opnieuw aanleiding geven tot ijzel en/of sneeuw en dan in grotere hoeveelheden. In het uiterste noordoosten houdt de gladheid aan tot vanavond laat.  Bovendien komen vanavond en vannacht in het noord(west)elijk kustgebied zware windstoten voor van 90-100 km/uur.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):