donderdag, 7. januari 2016 - 8:09 Update: 07-01-2016 8:12

Roemeense winkeldieven stalen Kruidvatwinkels leeg

Roemeense winkeldieven stalen Kruidvatwinkels leeg
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Veghel

Na de aanhouding van twee Roemeense winkeldieven heeft de recherche voor vele duizenden euro’s aan gestolen spullen terug gevonden in een woning in België.

De 24-jarige vrouw en de 27-jarige man uit Roemenië werden zaterdag op heterdaad aangehouden in een filiaal van Kruidvat aan de Bunders. Zij bleken het vooral voorzien te hebben op cosmetica en opzet-tandenborstels. Uit onderzoek bleek dat het tweetal hun auto had geparkeerd in het Veghelse centrum. Daarin werd voor ruim duizend euro aan soortgelijke spullen aangetroffen, allemaal afkomstig uit winkels van dezelfde keten.

De winkeldieven bleken een lijstje met adressen van Kruidvatwinkels bij zich te hebben, waar ze kennelijk nog naartoe wilden. In samenwerking met de Belgische politie deed de recherche onderzoek in een woning in het Belgische Kaulille dat het tweetal als verblijfadres had opgegeven. Daar werd voor nog eens vele duizenden euro’s aan gestolen spullen terug gevonden, die volgens verklaring van de verdachten allemaal afkomstig waren uit Nederlandse Kruidvatfilialen. Alles bij elkaar wordt de waarde van de goederen voorlopig geschat op ruim € 15.000,00.

Dagvaarding

De verdachten hebben tot dinsdagavond vast gezeten en zijn na de huiszoeking en inbeslagname van de spullen met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Zij zullen zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):