vrijdag, 8. januari 2016 - 19:27 Update: 08-01-2016 19:41

Vijftien maanden cel geëist tegen rapper om bezit automatisch vuurwapen

Vijftien maanden cel geëist tegen rapper om bezit automatisch vuurwapen
Foto: Archief EHF
Den Bosch/Helmond

Vrijdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van vijftien maanden geëist tegen een 29-jarige man uit Helmond die terecht staat voor het bezit van een automatisch vuurwapen en 5,4 gram cocaïne.

Vuurwapen

Op 26 september 2015 kwam er bij de politie een melding van huiselijk geweld binnen. Toen de agenten ter plaatse gingen werden ze bij de woning van verdachte aangesproken door een vrouw die aangaf dat ze gehoord had dat er een vuurwapen aanwezig was in de woning. Om die reden heeft de politie de woning doorzocht. In de woning werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen.

Videoclip

Verdachte verklaart dat het vuurwapen was aangeschaft voor het maken van een videoclip. De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant vond dat niet voor de hand liggen, je kunt daarvoor ook een nepwapen huren.

Mitrailleur

Dat de verdachte een mitrailleur met automatische werking en munitie in huis heeft gehad rekent de officier van justitie hem dan ook zwaar aan. 'Het wapen lag weliswaar niet voor het grijpen, maar weggestopt in een tas op een balk maar dat doet niet af aan het feit dat verdachte een wapen voorhanden had.'

Op het moment van zijn aanhouding zat verdachte nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling. Om die reden heeft de officier van justitie gevraagd om een herroeping van zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling, wat betekent dat hij naast de geëiste vijftien maanden ook nog 97 dagen van zijn vorige straf moet uitzitten.

Categorie:
Provincie: