zondag, 10. januari 2016 - 13:38 Update: 10-01-2016 13:45

Studenten met nepwapens en bivakmutsen zorgen voor paniek in Delft

Studenten met nepwapens en bivakmutsen zorgen voor paniek in Delft
Foto: Archief EHF
Delft

In Delft kreeg de politie zaterdagmiddag van meerdere geschrokken getuigen melding dat zij vier mannen met bivakmutsen en wapens zagen lopen op de Kanaalweg onder de Sebastiaansbrug. Dit meldt de politie zondag.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de meldkamer meerdere verontruste voorbijgangers aan de telefoon die vier mannen zagen lopen met bivakmutsen en wapens. De vier mannen werden onder de Sebastiaansbrug, waar het nogal donker was, aangetroffen. 

Wapen getrokken

De gewaarschuwde agenten sommeerden de gemaskerde mannen te blijven staan. De  twee mannen die zichtbaar een vuurwapen bij zich hadden moesten hun wapens op de grond leggen. De mannen gaven daar niet direct gehoor aan en zodoende zag een agent zich genoodzaakt zijn vuurwapen te trekken. De twee legden uiteindelijk hun vuurwapen op de grond. De agenten hielden de vier mannen aan in de leeftijd van 19, 24 en 27 jaar uit Delft en Rotterdam.

Studenten filmopnames

Aan het bureau bleek dat de vier studenten waren, die een film wilden maken en dat zij daarom bivakmutsen op hadden en nepvuurwapens bij zich hadden. De nepvuurwapens waren zwart gespoten en niet van echt te onderscheiden. 

De vier begrepen na verhoor dat het in deze tijd volstrekt ongepast is om met bivakmutsen op en met op echte vuurwapens lijkende nepvuurwapens rond te lopen. Alle vier kregen een proces verbaal.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: