donderdag, 14. januari 2016 - 13:32 Update: 14-01-2016 15:38

'Liquidatie verdachten hielden netjes boekhouding bij'

'Van liquidatie verdachte bende betaalde hitters en spotters'
Foto: Landelijk Parket
Nieuwegein

Een aantal verdachten die in verband worden gebracht met zeker twee liquidaties in 2014 en 2015, hielden een boekhouding bij van betalingen van de uitvoerders van moordaanslagen. Dit meldt Het Parool.

Na een reeks invallen in garageboxen in Nieuwegein, Tiel en Maurik, stuitte de politie op een groot wapenarsenaal en snelle Audi’s. De groep verdachten werd al enige tijd geobserveerd en hun telefoongesprekken werden afgeluisterd. In die gesprekken werd duidelijk dat zij liquidaties voorbereide en hun doelwitten aan het observeren waren. Een observatieteam van de politie heeft gezien dat er een peilbaken onder een auto van een slachtoffer werd geplaatst.

Bij doorzoekingen werd er bij een van de verdachten een notitieboekje aangetroffen met een complete boekhouding. Volgens justitie zou de groep in anderhalf jaar tijd een omzet van 19 miljoen euro hebben gemaakt. Dit zou voornamelijk voortkomen uit de handel in verdovende middelen.

Tevens werd er in het boekje bijgehouden dat ‘hitters’ en ‘spotters’ werden betaald. Opvallend is volgens justitie dat betalingen zijn gedaan op de zelfde dag als een poging tot liquidatie van Rinus Moeren begin 2014. Tevens werden er betalingen gedaan na de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Samar Jabli op 1 december 2014 in Amersfoort.

De inhoudelijke rechtszaak tegen de groep verdachten zal later dit jaar plaatsvinden.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):