donderdag, 21. januari 2016 - 12:02 Update: 21-01-2016 12:16

Berging wrakstukken neergestort vliegtuig Duitse piloot

Berging wrakstukken neergestort vliegtuig Duitse piloot
Foto: Archief EHF
Petten

Woensdag hebben de Onderzoeksraad voor Veiligheid en Rijkswaterstaat de eerste delen van het Cirrus SR-20 sportvliegtuig geborgen dat op maandag 4 januari jl. voor de kust van Petten met aan boord een Duitse piloot van 76 jaar in de Noordzee is gestort. Dit meldt de Onderzoeksraad donderdag.

'Door het onstuimige weer en de verspreiding van de wrakstukken over de zeebodem, was het geruime tijd niet mogelijk om de bergingsmissie uit te voeren', aldus de Onderzoeksraad.

Motor

Woensdag is de motor van het toestel geborgen, donderdag wordt getracht om ook de datadragers en grote wrakdelen te bergen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal deze wrakstukken, naast andere beschikbare informatie, zoals radardata  gebruiken in het onderzoek naar de toedracht van de crash.

Na  de reddingsactie  zijn al een aantal drijvende wrakdelen van het vliegtuig geborgen. Het is mogelijk dat er komende tijd nog (kleinere) wrakstukken aanspoelen op het Noordzeestrand. Hiervan kan melding gemaakt worden bij de politie of het Kustwachtcentrum.

Lichaam piloot

Het lichaam van de Duitse piloot (76) werd woensdag 6 januari door duikers voor de kust van Schoorl na twee dagen zoeken gevonden op aanwijzing van de Nederlandse Kustwacht. 
 

Categorie:
Provincie: