donderdag, 21. januari 2016 - 14:56 Update: 21-01-2016 14:59

Trajectcontrole A4 Hoofddorp-Nieuw Vennep maandag 1 februari van start

Trajectcontrole A4 Hoofddorp-Nieuw Vennep maandag 1 februari van start
Foto: Archief EHF
Hoofddorp/Nieuw-Vennep

Het trajectcontrolesysteem op de A4 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep gaat per maandag 1 februari in beide richtingen in werking. 'Het systeem handhaaft 24 uur per dag de snelheidslimiet van 130 km/u', meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Trajectcontrole

Het trajectcontrolesysteem is in zuidelijke richting 4,8 kilometer lang. Richting Schiphol is het traject waarbinnen gemeten wordt 2,5 kilometer. Gemeten wordt hoe lang een voertuig erover doet om de afstand af te leggen. Op basis daarvan wordt de snelheid berekend en volgt een boete bij overschrijding van de limiet.

Vanaf 1 km overschrijding bekeuring

Op de meeste wegen geldt een ondergrens van 4 km/u voordat wordt bekeurd. Op autosnelwegen waar 130 is toegestaan, zoals op dit stuk van de A4, is geen ondergrens en wordt vanaf 1 km/u bekeurd. Wel wordt gewerkt met een meetcorrectie, zodat de feitelijke snelheid duidelijk boven de limiet ligt voordat wordt beboet. Meer over marges en meetcorrecties.

Passanten worden via borden langs de kant van de weg geattendeerd op het beginpunt van de trajectcontrole en zijn daarmee geïnformeerd over deze manier van snelheidshandhaving.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):