vrijdag, 22. januari 2016 - 16:16 Update: 22-01-2016 16:39

Nep politie-uniformen op social media leiden tot 5 aanhoudingen

Nep politie-uniformen op social media leiden tot 5 aanhoudingen
Foto: Politie
Lelystad/Harderwijk

De recherche van de politie heeft na het zien van personen in politie-uniform op social media en waarbij ook een vuurwapen werd getoond een onderzoek ingesteld en vijf verdachten aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

De afgelopen week kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen dat er foto’s circuleerden op internet waarbij personen - die niet agent zijn - een politie-uniform droegen. Omdat men het niet vertrouwde, werden bij de meldingen gelijk bruikbare tips en aanwijzingen doorgegeven. 

Niet van echt te onderscheiden

Omdat de uniformen die getoond werden niet van echte politie-uniformen te onderscheiden waren en men een wapen toonde richtte het onderzoek zich op het achterhalen van de identiteit van de betrokkenen en het vinden van de uniformen en het wapen.

Aanhoudingen

Het onderzoek resulteerde in een vijftal aanhoudingen. Donderdagmiddag 21 januari vielen agenten een woning binnen op de Bastion in Lelystad. Daar werd een zoeking in de woning gedaan en een 20-jarige man aangehouden. Diezelfde dag werden ook twee vrouwen van 19 en 21 jaar oud in Harderwijk aangehouden.  

Voorzetting onderzoek

Vandaag, vrijdag 22 januari, heeft de recherche het onderzoek voortgezet en vielen zij meerdere woningen in Lelystad binnen. Daarbij werden twee mannen van 22 en 35 jaar oud aangehouden. De recherche heeft de politiekleding waar specifiek naar gezocht werd niet aangetroffen. 

Plastic neppistool

Wel werd er in één van de woningen een plastic neppistool gevonden. Omdat het neppistool niet van echt te onderscheiden was, werd het in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden voor heling en zitten nog vast. 

Rechercheurs onderzoeken de herkomst van de kleding en hoe de verdachten in het bezit zijn gekomen van deze spullen. In dit onderzoek worden nog meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):