vrijdag, 29. januari 2016 - 11:05 Update: 29-01-2016 18:33

Aanrander er vandoor op fiets slachtoffer nadat dief zijn fiets steelt

Dief steelt fiets van man die op dat moment vrouw misbruikt
Foto: fbf archief
Amsterdam

In de nacht van 27 op 28 januari vond op de H.J.E. Wenckebachweg een ernstig zedendelict plaats. De recherche is op zoek naar getuigen.

Rond 2.30 uur op 28 januari donderdagochtend vroeg fietste het slachtoffer op het fietspad langs de penitentiaire instelling Overamstel  bekend als de Bijlmerbajes, vlakbij metrostation Spaklerweg. Zij werd door een man op een fiets aangevallen en naar de bosschages langs het spoor gedwongen. Hierbij verloor het slachtoffer haar tas en haar sjaal. De fietsen van zowel het slachtoffer als de dader bleven achter langs het fietspad.

Man jat fiets van dader

Het incident duurde zo’n 15 minuten. Uit onderzoek blijkt dat gedurende het incident verschillende voetgangers en fietsers zijn gepasseerd. De recherche komt graag met hen in contact. Opvallend is dat één voorbijganger de zwarte herenfiets van de dader heeft meegenomen. Juist die fiets is belangrijk omdat deze een cruciaal aanknopingspunt voor het opsporingsonderzoek kan zijn.

Fiets slachtoffer

De dader ging er na het incident op de fiets van het slachtoffer vandoor in de richting van de Rembrandttoren. Dat gaat om een lila damesfiets, een jaren '50 Amerikaans model, met in het wit het woord ‘topmodel’ op het frame. De fiets heeft een bagagedrager, een zwarte en een witte trapper en een kapotte remkabel die met een veter is vastgemaakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: