dinsdag, 2. februari 2016 - 18:36 Update: 02-02-2016 18:46

OM eist celstraffen en stadionverbod voor ADO-supporters

OM eist celstraffen en stadionverbod voor ADO-supporters
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor negen ADO-supporters, die verdacht worden van openlijk geweld tijdens de voetbalwedstrijd Willem II – ADO Den Haag op 10 mei 2015, een celstraf geëist van 5 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk en een stadionverbod. Dit meldt het OM dinsdag.

Elf verdachten moesten zich vandaag verantwoorden voor openlijk geweld tijdens de voetbalwedstrijd. De ADO-aanhangers richtten hun agressie op stewards en op de Willem II supporters. Eén verdachte komt later voor, een verdachte hoorde vrijspraak eisen.

Camerabeelden

Volgende week staan er zes Willem II aanhangers op zitting. De 17 verdachten met een leeftijd tussen de 23 en 36 jaar konden in oktober 2015 worden aangehouden na uitgebreid onderzoek. Hierbij werkte de Tilburgse politie samen met hun Haagse collega’s om o.a. de camerabeelden te analyseren. 

De openlijke geweldpleging bestond uit het in een grote groep oprukken in de richting van stewards en de aanhangers van de tegenpartij. Hierbij werd door de Haagse supporters een hekwerk en een heg gesloopt. 

Zo konden beide groepen elkaar van dichtbij bekogelen met plastic stoelen, flessen en takken en elkaar stompen en schoppen, en slaan met broeksriemen. Hierbij werden stewards geraakt. Dit gebeurde in de rust van de voetbalwedstrijd. De uitspraken van deze Haagse verdachten en de Tilburgers volgen op 1 maart 2016.

Categorie:
Provincie: