zondag, 7. februari 2016 - 18:38 Update: 07-02-2016 18:49

Stiltecoupés NS krijgen speciaal logo op hoofdsteunen

Stiltecoupés NS krijgen speciaal logo op hoofdsteunen
Foto: NS
Utrecht

De NS is een proef gestart in twee tweedeklas stiltecoupé's van twee dubbeldekkers waarbij de reizigers met nog een extra pictogram op de hoofdsteunen wordt herinnerd dat het om een stiltecoupé gaat. Dit meldt de NS zondag.

Pictogram

'Omdat het niet voor iedereen altijd even duidelijk is doen we sinds deze week een proef wat het effect is op de beleving van de stiltezone als we ook de hoofdsteunen benutten met een pictogram of een speelse tekst die wijst op stilte', zegt Jessica Sauren, klantonderzoeker bij NS en betrokken bij de proef. 

Rustig reizen, bijvoorbeeld met een boek als gezelschap, is één van de zaken die reizigers het meest waarderen, zo blijkt uit onderzoek van de NS die daarom stiltecoupes, of stiltezones zoals ze eigenlijk heten, aanbiedt in de Intercity’s voor als je langer in de trein zit.

In de coupés staan boven het raam en boven de deur pictogrammen die duidelijk maken dat het een stiltezone is. Ook in de huisregels op het balkon staat het uitgelegd. In de stiltecoupé geldt ‘stil is echt stil’ en kan je even genieten van een rustmomentje naar of van je werk bijvoorbeeld.

Hoofdsteunen

'We hebben de hoofdsteunen van twee tweedeklas stiltecoupés van dubbeldekkers er mee uitgerust. Een met het officiële pictogram dat je ook boven de deuren vindt. En een met een luchtige tekst die duidelijk maakt dat je hier stil moet zijn. We doen deze proef enkele maanden. Dan gaan we bepalen of het loont dit in alle intercity’s uit te rollen', aldus Sauren.

Categorie:
Provincie: