dinsdag, 23. februari 2016 - 20:33 Update: 23-02-2016 20:58

Camera in cabine verongelukte trein Dalfsen

Camera in cabine verongelukte trein Dalfsen
Foto: Archief EHF
Dalfsen

Er zijn videobeelden gemaakt vanuit de cabine van de trein die dinsdagochtend in Dalfsen verongelukte. Dit schrijft staatssecretaris Dijksma dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Camera

'In de cabine van de Arriva-trein was een camera aanwezig. De beelden uit deze camera kunnen behulpzaam zijn bij het onderzoek naar de toedracht', aldus de staatssecretaris.

De trein van Arriva reed dinsdagochtend uit Zwolle richting Ommen ter hoogte van een bewaakte spoorwegovergang tegen een hoogwerker op rupsbanden die zojuist overstak.

Als gevolg van deze aanrijding is de trein, van het type Spurt, in zijn geheel gekanteld en in het naastgelegen weiland terecht gekomen. Op het moment van de aanrijding zaten er 15 reizigers in de trein. 

De politie, Inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) en inspecteurs van de Inspectie SZW zijn ter plaatse gegaan voor onderzoek. De OvV heeft een formeel onderzoek ingesteld.

De bestuurder van de hoogwerker wordt door de politie gehoord en zal daarna door de ILT en de OvV worden ondervraagd. Ook zullen passagiers worden gehoord. •Bij het onderzoek zal de Automatische ritregistratie (ARR) worden onderzocht. Aan de hand daarvan moet er duidelijkheid komen over de snelheid van de trein op het moment van de aanrijding.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: