donderdag, 25. februari 2016 - 17:23 Update: 25-02-2016 17:30

Compleet nieuw stuk spoorrails bij overweg Dalfsen

Compleet nieuw stuk spoorrails bij overweg Dalfsen
Foto: Archief EHF
Dalfsen

Het spoor bij Dalfsen, waar afgelopen dinsdagochtend een trein verongelukte toen hij tegen een hoogwerker reed die zojuist overstak bij de overweg Het Lageveld, is over een lengte van ruim 180 meter volledig beschadigd en wordt compleet vervangen. Dit meldt ProRail donderdag.

'Naast nieuwe spoorstaven zijn er 300 nieuwe dwarsliggers nodig en wordt er 400 ton spoorgrind (ballast) gestort. Ook de bovenleiding wordt over een lengte van 300 compleet vernieuwd', aldus ProRail.

Door de botsing in Dalfsen zijn masten van de bovenleiding, spoorstaven, dwarsliggers en spoorapparatuur flink beschadigd. Woensdag is ProRail samen met aannemer Strukton al bezig geweest met voorbereidende werkzaamheden, zoals de aanvoer van materieel. De herstelwerkzaamheden zijn woensdagmiddag direct gestart nadat het laatste treindeel was weggetakeld

Met man en macht

Er worden 60 spoorwerkers per 24 uur ingezet. Nadat het spoor is vernieuwd, kan worden gestart met het werk aan de bovenleiding. Wanneer de portalen weer staan en de bedrading opnieuw is getrokken, wordt alles uitgebreid getest. Pas als alles naar behoren functioneert kunnen treinen weer gaan rijden. ProRail kan nog niet zeggen wanneer de werkzaamheden zijn afgerond.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: