donderdag, 25. februari 2016 - 20:32 Update: 25-02-2016 22:29

Tientallen Nederlandse moskeeën ontvangen dreigbrief met hakenkruis

'Nederlandse moskeeën ontvangen ernstige dreigbrieven'
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Enkele tientallen moskeeën in Nederland hebben donderdag een ernstige dreigbrief ontvangen.

De dreigbrief kwam in de vorm van een A4'tje met daarop een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland. De tekst luidde: ''Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie''. Dit melden verschillende media donderdag.

PvdA-Kamerlid reageert op Twitter: 'Verschrikkelijk, zoals de moskeeën vannacht zijn bedreigd, van Leiden tot Nijmegen.hoop dat @politie daders opspoort.' Hij is kwaad en verontrust over de dreigbrieven. Een paar maanden geleden waren moskeeën ook doelwit van zo'n gecoördineerde actie. De Raad van Moskeeën Nederland (RMMN) zegt dat moskeebesturen zich in toenemende mate zorgen maken over de toon en frequentie van de dreigbrieven.

De Essalammoskee in Rotterdam heeft zo'n brief gehad evenals de as-Soennah-moskee in Den Haag. Ook in Nijmegen en Utrecht hebben moskeeën een dergelijke brief gekregen. Voorzitter Bouyafa van de raad: 'Wij hopen dat de politie de daders opspoort en vervolgt. Ook roepen wij de politiek op om meer aandacht te besteden aan beveiliging van de moskeeën. Het zou goed zijn als moskeebesturen zich door de overheid gesteund en beschermd voelen in hun grondrechten.' De politie neemt de dreigbrieven zeer serieus en onderzoekt ze nog. Over de brieven zegt een woordvoerder tegen de NOS: 'Het is nog de vraag of het echt dreigbrieven zijn. Er staan bijvoorbeeld geen doodswensen in'.

Categorie:
Provincie: