vrijdag, 26. februari 2016 - 9:18

Bestuurder gaat door het lint

Bestuurder gaat door het lint
Foto: MV
Hoogerheide

In de nacht van donderdag op vrijdag om ongeveer 3.20 uur zagen surveillerende agenten een busje rijden op de Scheldeweg in Hoogerheide. Omdat de auto erg traag reed en slingerde, besloten de agenten de bestuurder en het voertuig te controleren.

In de auto zaten een man en een vrouw. Toen de agenten het busje hadden laten stoppen en zij naar het voertuig toeliepen, begon de bestuurder (een 44-jarige man uit Tilburg) direct hoog van de toren te blazen en hij vertelde de agenten dat hij geen tijd had voor ‘deze onzin’ en dat hij graag door wilde rijden naar huis. De agenten wilden de man echter laten blazen, omdat zij door het rijgedrag van de bestuurder het idee hadden dat de man teveel gedronken had. De man vertelde tegen de bijrijdster dat hij ‘dit wel even zou regelen’ en trok zijn portemonnee, kennelijk met de bedoeling om de agenten om te kopen. De agenten zijn niet op zijn voorstel ingegaan en hebben de man erop aangesproken dat zij dergelijk gedrag niet tolereren en dat er gewoon een blaastest afgenomen ging worden. De man werd hierop steeds bozer en weigerde tot drie keer toe mee te werken aan de blaastest op straat.

Door het lint

De agenten wilden de man aanhouden, maar toen ging hij helemaal door het lint. Hij begon de agenten te schoppen en bespuugde hen en toen zij hem eindelijk uit de auto kregen wilde hij zich niet laten boeien en verzette zich hevig. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de man te kunnen boeien. Bij geen van de betrokkenen is letsel ontstaan, de man had uiteraard wel last van zijn ogen. Hierna is de Tilburger overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda waar hij nu nog vast zit. Vandaag (vrijdag) wordt hij gehoord over de feiten waarvan hij verdacht wordt. Het rijbewijs van de man is in ieder geval ingenomen door de agenten, omdat zij bij aanspreken al roken dat de man alcohol had gedronken en zij dus voldoende gronden hadden om het document in te nemen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich later voor de rechter verantwoorden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: