vrijdag, 26. februari 2016 - 13:49 Update: 26-02-2016 14:06

Nader onderzoek bevolen door hof in zaak liquidaties Staatsliedenbuurt

Nader onderzoek bevolen door hof in zaak liquidaties Staatsliedenbuurt
Foto: EHF
Amsterdam

Het gerechtshof Amsterdam heeft beslissingen genomen over nader onderzoek in de zaak tegen twee verdachten van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, eind december 2012. 'De advocaten van de beide verdachten hadden om dit onderzoek gevraagd', zo meldt het gerechtshof.

Getuigen

Het hof heeft bevolen dat een groot aantal getuigen en een aantal deskundigen zullen worden opgeroepen. Het hof hoort een aantal van deze getuigen  op de openbare terechtzitting. 

De raadsheer-commissaris hoort de overige getuigen. Onder de te horen getuigen bevindt zich ook de medeverdachte die in Marokko in dezelfde zaak is veroordeeld. Zijn verhoor zal in Marokko plaatsvinden.

Deskundigenonderzoek

Het hof heeft voorts bevolen dat het NFI nader onderzoek zal doen naar onder meer DNA-sporen, schotresten en glasresten. Ook gaat het NFI onderzoek doen naar algengroei en roestvorming op wapens die in het water zijn aangetroffen.

Reconstructie

Het hof heeft ook gelast dat een reconstructie wordt gehouden waarbij een deel van de gebeurtenissen op de kruising van de Rappardstraat en de Van Bossestraat zal worden nagespeeld.

Verdere gang van zaken

Het hof heeft 23, 24 en 25 mei als zittingsdagen voor het horen van getuigen gereserveerd. Daarna wordt het onderzoek geschorst in afwachting van de resultaten van het nadere onderzoek. Nog onbekend is wanneer dat gereed zal zijn. Evenmin is al bekend wanneer de reconstructie plaatsvindt.

Categorie:
Provincie: