vrijdag, 26. februari 2016 - 16:54 Update: 26-02-2016 17:25

ProRail: zondag weer treinen tussen Ommen en Zwolle

ProRail: zondag weer treinen tussen Ommen en Zwolle
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Dalfsen

Reizigers kunnen naar verwachting vanaf zondagochtend 28 februari vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein reizen tussen Ommen en Zwolle. Dit meldt ProRail vrijdag.

'Het blijft wel een race tegen de klok, waarbij er weinig ruimte is voor eventuele tegenvallers. We adviseren reizigers om zondag voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies', aldus ProRail.

Testen

Vandaag en zaterdag werkt ProRail samen met aannemer Strukton nog hard aan het vernieuwen van de bovenleiding, de seinen en aan het vervangen van onderdelen van de beveiliging. Daarna moet er nog uitgebreid worden getest om zeker te weten dat de treinen veilig over het spoor kunnen rijden.

Herstelwerkzaamheden

Sinds woensdagmiddag 24 februari is er keihard gewerkt aan het herstel van het spoor bij Dalfsen, nadat daar een trein ontspoorde door een botsing met een hoogwerker. Woensdag is eerst de ontspoorde trein in vier delen zorgvuldig weggetakeld en met diepladers afgevoerd naar een depot voor nader onderzoek. Direct daarna zijn de herstelwerkzaamheden gestart.

Dag en nacht

ProRail wil alle spoorwerkers van Strukton bedanken die dag en nacht hebben gewerkt om het spoor te herstellen. In totaal is ruim 180 meter spoor compleet vervangen inclusief 300 dwarsliggers en 300.000 kilo spoorgrind (ballast). 

Daarnaast zijn er twee nieuwe masten geplaatst voor de bovenleiding inclusief nieuwe fundatie en is er over een lengte van 300 meter de bovenleiding vernieuwd. Ook is de beschadigde AHOB installatie bij de overweg Het Lageveld vervangen en is er een nieuwe hoogspanningskast geplaatst.

Gedachten

Dinsdagochtend 23 februari botste een Arriva-trein op een hoogwerker in Dalfsen. Bij het ongeval is de machinist van de trein om het leven gekomen en raakten zeven personen gewond. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: