vrijdag, 26. februari 2016 - 20:33

Medewerkster tv-programma Rambam gearresteerd

Medewerkster tv-programma Rambam gearresteerd
Foto: MV
Heerlen

De politie in Heerlen heeft vrijdagmiddag een medewerkster van het televisieprogramma Rambam gearresteerd op verdenking van diefstal.

De vrouw had zich samen met een drietal andere personen onder valse voorwendselen gemeld bij de balie van het politiebureau. Zij gaven ten onrechte aan in opdracht van de gemeente Heerlen een onderzoek te doen naar gevonden voorwerpen. Op een onbewaakt moment dook de vrouw over de balie en nam daar iets weg. Hierna verdween zij samen met de andere drie personen uit het bureau. Dit alles werd op camera gezien door een aantal politiemensen. De vrouw werd daarover buiten het bureau op aangesproken. Toen bleek dat zij klein kantoormateriaal uit het bureau had ontvreemd, werd zij aangehouden. Medewerkers van het televisieprogramma zijn mogelijk ook bij een ander politiebureau geweest vrijdag. De politie onderzoekt of hier mogelijk ook spullen zijn meegenomen.

Achtergrond

De medewerkers van het tv-programma zijn bezig met hun jaarlijkse portemonneetest. Daarbij wordt bij een aantal politiebureaus een gevonden portemonnee afgegeven. Vervolgens melden de medewerkers zich enige tijd later bij de politie of de betreffende gemeente met de vraag waar de portemonnee is gebleven. Ditmaal hebben medewerkers van het televisieprogramma bij diverse politiebureaus in Limburg een portemonnee afgegeven. De afspraak luidt dat gevonden voorwerpen bij de gemeenten behoren te worden ingeleverd. Uit het oogpunt van dienstverlening werden in diverse gevallen de gevonden portemonnees toch bij de politie in ontvangst genomen. Vervolgens behoorden de portemonnees te worden overgedragen aan de gemeente. Voor zover nu bekend is er daarbij in twee gevallen iets niet goed gegaan. Hier wordt momenteel nader onderzoek naar verricht.

Snelrecht

De medewerkster van het televisieprogramma is in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Via een snelrechtprocedure heeft zij een beschikking ontvangen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: