zaterdag, 5. maart 2016 - 16:32 Update: 06-03-2016 11:24

Dierenpolitie redt 11 honden en 3 valkparkieten uit zwaar vervuilde woning

Elf honden en drie valkparkieten in beslag genomen vanwege ernstige verwaarlozing
Foto: Politie
Etten-Leur

De dierenpolitie heeft samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op vrijdag elf honden en drie valkparkieten in beslag genomen.

Na meerdere meldingen zijn agenten poolshoogte gaan nemen op de Brouwerstraat in Etten-Leur. De bewoonster was niet thuis, maar met een machtiging tot binnentreden van de Officier van Justitie konden de LID en de agenten naar binnen. Zij troffen een zwaar vervuilde woning en tuin aan vol uitwerpselen. Een dierenarts is gekomen en oordeelde dat de situatie zo ernstig was dat alle 11 honden en 3 valkparkieten direct uit huis moesten worden gehaald. De dieren zijn opgehaald door een opslaghouder. De woning is daarna weer afgesloten. De dierenpolitie pakt de zaak verder op. De eigenaresse van het huis zal worden gehoord door de politie.

Dierenpolitie

De overheid pakt mishandeling en dierenverwaarlozing harder aan. Daarom werken bij de politie Taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed. In de volksmond worden deze agenten ook wel de dierenpolitie genoemd. Deze agenten treden op tegen mishandelaars van dieren, verlenen hulp en proberen dierenleed te voorkomen. Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van deren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt 144.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: