zondag, 6. maart 2016 - 15:54 Update: 06-03-2016 16:02

Verdachte ontvoering ex in Duitsland aangehouden

Verdachte ontvoering ex in Duitsland aangehouden
Foto: fbf
Moergestel

De Duitse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Duitsland een 47-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van ontvoering van zijn ex-vrouw en mishandeling van een man. Dit meldt de politie zondag.

Zaterdagnacht kreeg de politie rond 01.30 uur een melding dat een 54-jarige vrouw in Moergestel was ontvoerd door haar 47-jarige ex-man. De verdachte zou haar en een man die ook in haar huis aanwezig was mishandeld hebben. Daarna ontvoerde de verdachte de vrouw in zijn auto. 

Duitse politie

De politie startte meteen een uitgebreid onderzoek. Agenten van de Landelijke Eenheid en collega's van de politie in Limburg achtervolgden de man. De verdachte reed met de ontvoerde vrouw Duitsland in via de A67. 

Duits ziekenhuis

Daar werd mede door goede samenwerking met de Duitse Criminal Polizei om 04.00 uur de auto gestopt en de verdachte aangehouden. De vrouw kon in veiligheid gebracht worden en is gewond naar een Duits ziekenhuis gebracht. De mishandelde man deed aangifte. Een uitlevering van de verdachte is bij de Duitse politie aangevraagd.

Politie onderzoek

De politie is een technisch en tactisch onderzoek gestart naar het voorval. De achtergrond van de ontvoering ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. Getuigen die informatie hebben over het voorval kunnen bellen met de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: