zondag, 6. maart 2016 - 19:59 Update: 06-03-2016 20:03

Groninger (21) vast na poging doodslag op drietal in Haulerwijk

Groninger (21) vast na poging doodslag op drietal in Haulerwijk
Foto: Archief EHF
Haulerwijk/Zevenhuizen

Zaterdagavond heeft de politie een 21-jarige automobilist uit het Groningse Zevenhuizen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Dit meldt de politie zondag.

Ingereden op drietal

De man was met zijn auto op drie mensen ingereden. Die konden net op tijd aan de kant springen om erger te voorkomen. Een al langer lopend conflict ligt vermoedelijk hier aan ten grondslag.

Eerder die avond was bij een woning in het dorp iets tegen de ruiten gegooid. De bewoner ging samen met zijn buren naar buiten. In de straat stond een auto met daarin twee mannen. De 21-jarige zat als bestuurder in het voertuig. Hij werd verantwoordelijk gehouden voor het gooien en daarom sprak men hem aan. 

De bestuurder gaf vervolgens gas en reed op drie mensen in die verderop stonden. Het trio kon net op tijd aan de kant springen. De auto ging er vervolgens vandoor. De 21-jarige man werd later die avond door agenten bij zijn woning in Zevenhuizen aangehouden. 

Langer lopend conflict

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De aanleiding ligt vermoedelijk in een al veel langer lopend conflict tussen de 21-jarige en één van de bewoners van de betreffende woning in Haulerwijk. Nader onderzoek volgt dan ook.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):