donderdag, 17. maart 2016 - 16:36

Vennootschapsbelasting kan de haven van Rotterdam de das omdoen

Vennootschapsbelasting kan de haven van Rotterdam de das omdoen
Foto: fbf
Rotterdam

Volgens de topman van de Rotterdamse haven Allard Castelein dreigt de Nederlandse mainport een flinke klap op te lopen als zij vennootschapsbelasting moeten gaan betalen.

Tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer zegt het Havenbedrijf dat hiermee de Rotterdamse haven de duurste van Europa wordt. Het Havenbedrijf wil best vennootschapsbelasting betalen, maar dan moet de concurrentie dat ook doen.

D66-kamerlid Belhaj zegt : ‘Als het kabinet de Rotterdamse haven 60 miljoen euro belasting laat betalen terwijl andere Europese havens dat niet hoeven te doen, dan halen we onze eigen haven onderuit. De haven heeft dan bovendien geen geld meer om investeringen te doen en om bijvoorbeeld in te zetten op groene groei.

De Rotterdamse haven is enorm belangrijk voor de Nederlandse en Rotterdamse welvaart en werkgelegenheid. Het kabinet zegt dat zij de haven belangrijk vindt. D66 wil geen woorden, maar daden. D66 wil dat voor alle Europese havens dezelfde regels gelden. Daarom wil D66 dat het kabinet de haven compenseert voor de vennootschapsbelasting die zij moet betalen.’

Categorie:
Provincie: