vrijdag, 18. maart 2016 - 15:30 Update: 18-03-2016 15:31

Opnieuw verdachte dodelijke schietpartij Rotterdam aangehouden

Opnieuw verdachte dodelijke schietpartij Rotterdam aangehouden
Foto: Archief EHF
Rotterdam

In het onderzoek naar het schietincident op de Essenburgstraat waarbij een 27-jarige man om het leven kwam, is opnieuw een verdachte aangehouden. De 44-jarige Schiedammer stond internationaal gesignaleerd en wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op 27 juni 2015 op de openbare weg waarbij tussen twee partijen over en weer werd geschoten.

De man is begin februari aangehouden in Bosnië en deze week aan Nederland overgedragen. De rechter-commissaris heeft hem vrijdagmiddag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De schietpartij werd die nacht om 00:50 uur gemeld door omwonenden en vond vlakbij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat plaats. Hulpverleners waren snel ter plaatse, maar hun ingrijpen mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een rechercheteam van 20 mensen startte meteen een onderzoek, waarbij meerdere verdachten betrokken zijn. Een 41-jarige Rotterdammer zit nog vast, hij werd kort na het incident in een ziekenhuis aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost.

Het onderzoeksteam is nog op zoek een 40-jarige verdachte. Het College van Procureurs-Generaal heeft in januari toestemming gegeven om de identiteit van deze verdachte bekend te maken. Hij is op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Ook hij wordt ervan verdacht meerdere keren met een vuurwapen te hebben geschoten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: