dinsdag, 22. maart 2016 - 12:58

In hoger beroep hogere straf geëist voor liquidatie in Antwerpen

In hoger beroep hogere straf geëist voor liquidatie in Antwerpen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De advocaat-generaal in Amsterdam heeft in hoger beroep achttien jaar gevangenisstraf geëist tegen een 31-jarige man die wordt verdacht van het medeplegen van de moord op Najeb Bouhbouh. Bouhbouh werd op 18 oktober 2012 voor een hotel in Antwerpen geliquideerd.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte, Benaouf A., de moord gecoördineerd en geregisseerd. Het slachtoffer is op de bewuste datum naar het hotel gelokt door een man die een dubbelrol speelde. Hij verzond vanaf zijn mobiele telefoon een bericht met de tekst “we komen nu”, kort voordat hij het hotel met Bouhbouh zou verlaten, naar een telefoon die bij A. in gebruik was. Direct daarop verzond A. een bericht naar de twee schutters die zich nabij het hotel hadden opgesteld. Kort daarop werd het slachtoffer doodgeschoten.

De rechtbank sprak Benaouf A. vrij van het medeplegen van de moord op Bouhbouh, maar veroordeelde hem voor medeplegen van medeplichtigheid bij die moord tot 10 jaar cel. De verdachte en het OM gingen beide tegen het vonnis in beroep.

De moord op Bouhbouh heeft volgens het OM te maken met een slepend onderwereldconflict waarin zich al ettelijke zeer gewelddadige incidenten hebben voorgedaan.