dinsdag, 22. maart 2016 - 22:44 Update: 23-03-2016 13:09

Meer politie zichtbaar en extra veiligheidsmaatregelen tijdens The Passion

Extra politie en tassencontrole tijdens The Passion Amersfoort
Foto: The Passion/Eye2Eye Media

Donderdagavond zal de politie uit voorzorg meer zichtbaar aanwezig zijn op het Eemplein in Amersfoort tijdens The Passion. Dit heeft de gemeente Amersfoort dinsdag laten weten.

Verscherpte toegangscontrole Eemplein

'Er zal ook een verscherpte toegangscontrole worden uitgevoerd bij het Eemplein. Dat houdt onder meer in: controle van tassen, jassen en spullen die bezoekers bij zich hebben', laat burgemeester Bolsius weten.

Burgemeester Bolsius noemt de aanslagen vandaag in Brussel en ook afgelopen week in Ankara en Istanbul 'afschuwelijk en schokkend'. 'Deze aanslagen op onschuldige mensen zijn opnieuw een aanslag op onze vrijheid', aldus Bolsius.

Dat deze aanslagen leiden tot vragen over de veiligheid rond The Passion, vind Bolsius heel begrijpelijk. Het is een groot live evenement met een groot aantal bezoekers. Daarom heeft de gemeente Amersfoort uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen, zoals dat hoort bij een evenement van deze omvang.

Inmiddels heeft premier Rutte in zijn verklaring aangegeven dat het dreigingniveau in Nederland niet is aangepast omdat er geen concrete aanwijzing voor een aanslag is. Wel zijn er extra maatregelen genomen. Ook in Amersfoort zal burgemeester Bolsius zich samen met de betrokken partners beraden of extra maatregelen voor The Passion nodig zijn, aanvullend aan de maatregelen die al zijn genomen. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: