woensdag, 23. maart 2016 - 14:01 Update: 23-03-2016 14:05

Man (39) verdacht van poging moord op 2 kinderen en brandstichting

Man (39) verdacht van poging moord op 2 kinderen en brandstichting
Foto: Archief EHF
Best

De 39-jarige man die op 20 maart in Best werd aangehouden wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Poging moord en brandstichting

'Hij wordt verdacht van poging moord op de twee in het huis aanwezige kinderen en opzettelijke brandstichting waardoor er levensgevaar is ontstaan voor de kinderen en de omwonenden', aldus het OM. 

Brandend huis 

Zondagnacht rond 4.50 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding van een buurman binnen dat er brand in de woning was. De buurman heeft vervolgens geholpen de twee dochters van 8 en 15 jaar oud uit het brandende huis te halen. 

Daarbij raakte hij zelf gewond aan een been. De meisjes en de buurman zijn naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling en onderzoek naar eventuele ademhalingsproblemen

Op het moment van de brand waren er geen andere mensen in de woning. De 39-jarige man werd zondagnacht ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij is onderzocht door de ambulancedienst. Hij mankeerde niets en is ingesloten voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie: