woensdag, 23. maart 2016 - 18:04 Update: 23-03-2016 18:10

Cocaïne en goud aangetroffen onderzoek heling en witwassen

Cocaïne en goud aangetroffen onderzoek heling en witwassen
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Dinsdag heeft de politie grote hoeveelheden kostbare sieraden en drugs in beslag genomen in een onderzoek naar onder meer heling en witwassen. Dit meldt de politie woensdag.

Pandjeshuis 

'De actie richtte zich in het bijzonder op een pandjeshuis in Eindhoven. De 45-jarige eigenaar werd aangehouden en wordt onder andere verdacht van heling, witwassen en het bezit van harddrugs', aldus de politie.

De actie was een gevolg van onderzoeken naar woninginbraken in en rond Eindhoven. Bij die onderzoeken dook niet zelden de naam op van een pandjeshuis aan de Eindhovense Schubertlaan, waar veel van de gestolen spullen zouden worden ingeleverd.

Drugs, goud en sieraden

De politie begon dinsdag met een uitgebreide doorzoeking van het bedrijfspand aan de Schubertlaan. In het pandjeshuis werden onder meer ruim honderd smartphones gevonden. Naar de herkomst wordt onderzoek gedaan. Ook vond de recherche in het pand tientallen grammen cocaïne en amfetamine en werd in een kluis voor tonnen aan goud en sieraden gevonden. 

Deze spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Zo wordt onder meer de herkomst van de spullen onderzocht. In de auto van de verdachte vond de politie nog een pakket met honderden grammen aan cocaïne.

Dure Mercedes

In een loods aan de Waldeck Pyrmontstraat in Eindhoven werden onder meer een dure Mercedes gevonden, aantal scooters zonder framenummer en een gestolen scooter. Ook trof de recherche op die locatie elektronica aan. De herkomst daarvan wordt onderzocht omdat het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn.

Andere panden

Er werd ook onderzoek gedaan op een aantal adressen in Mierlo, Geldrop en Den Haag. In de woning van de verdachte in Mierlo werden zo’n meerdere cachetjes met poeder gevonden, waar verder onderzoek naar gedaan wordt. Op de andere adressen werd voornamelijk administratie in beslag genomen. 

Op een locatie in Amsterdam vond de politie voor tonnen aan sieraden en goud. De politie heeft alles in beslag genomen voor verder onderzoek, onder meer om de herkomst te bepalen.

Samenwerking

In het onderzoek werken de politie en het Openbaar Ministerie nauw samen met de gemeente Eindhoven en de Belastingdienst. Deze actie past in de bredere aanpak om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden. De 45-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: