donderdag, 24. maart 2016 - 8:44

Verdachte koffer blijkt na onderzoek loos alarm

Verdachte koffer blijkt na onderzoek loos alarm
Foto: Archief FBF
Maastricht

Het centraal station Maastricht is woensdagavond enige tijd afgesloten geweest omdat de politie een nader onderzoek heeft ingesteld naar een verdacht persoon met een koffer. Inmiddels is duidelijk dat er geen sprake is van een verdachte situatie.

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Brussel deze week is er door de NCTV besloten om op enkele treinstations in Nederland extra maatregelen, in de vorm van meer politie toezicht te organiseren. Rond 22.30 uur merkten alerte agenten een persoon op met een koffer in de hal van het station. Omdat niet direct duidelijkheid was over de persoon en de koffer, is uit voorzorg besloten om het station af te sluiten voor het publiek en het treinverkeer in Maastricht tijdelijk stil te leggen.

Onderzoek

De directe omgeving van het station was afgezet in afwachting van een medewerker van het Team Explosieven Verkenning en een speurhond. Uit nader onderzoek bleek dat er géén sprake was van een verdachte koffer of explosieven. De man is door agenten aangehouden nadat hij zich heeft verzet tegen hen. Hij zal naar het politiebureau worden overgebracht, waar hij zal worden gehoord over de zaak. Het station is weer vrijgegeven.

Maatregelen NCTV

De NCTV heeft naar aanleiding van de incidenten in Brussel besloten om extra patrouilles te laten uitvoeren door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven, verscherpte grenscontroles aan de zuidgrens en een intensivering van toezicht van politie op stations in de vier grote steden plus Roosendaal, Maastricht en Arnhem vanwege internationale treinen die daar langskomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: