maandag, 28. maart 2016 - 13:27 Update: 28-03-2016 21:07

Belgen vast voor reeks mishandelingen in Brabant

Belgisch viertal met boksbeugels aangehouden voor willekeurige mishandelingen
Foto: Archief EHF
Wernhout

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in Brabant omstreeks 04.00 uur op de Wernhoutseweg in Wernhout vier Belgische inzittenden van een auto aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij ten minste twee mishandelingen in Rijsbergen en Zundert. Dit meldt de politie maandag.

Willekeurig

'Het lijkt te gaan om willekeurige slachtoffers die zich toevallig bevonden op de route van het viertal. In de auto werden twee boksbeugels aangetroffen', aldus de politie.

De arrestaties vonden plaats mede dankzij een alerte melder die de positie van de auto van het viertal doorgaf aan de Meldkamer. Het gaat om een 21-jarige man uit Brasschaat, een 22-jarige man uit Merksel, een 16-jarige jongen uit Wuustwezel en een 18-jarige man uit Loenhout. Ze zijn in verzekering gesteld.

Zundert

Een 23-jarige man uit Zundert werd rond 02.15 uur op de Molenstraat in Zundert mishandeld. Hij liep daar samen met zijn 25-jarige broer. Zij werden aangesproken door een groepje van vier mannen. Een van hen vroeg om een vuurtje. 

Op het moment dat de 23-jarige man zijn aansteker pakte, werd hij door een van die mannen hard in zijn gezicht gestompt waardoor hij op de grond viel. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een ziekenhuis. De daders liepen weg in de richting van de kerk.

Rijsbergen

Een 21-jarige man uit Rijsbergen deed aangifte. Hij vertelde dat hij rond 03.30 uur over de Sint Bavostraat fietste in de richting van Breda. Er stopte net voorbij de Boerenbond een donkere auto met Belgisch kenteken. Twee mannen stapten uit. Hij werd direct door een van die mannen enkele keren met een boksbeugel op zijn hoofd geslagen. De ander sloeg hem met gebalde vuist in het gezicht. Ze eisten geld. 

Hij slaagde erin overeind te komen. Hij rende weg via een paadje in de richting van het Kennedyplein. Hij zag dat zijn belagers al snel de achtervolging staakten en weer in de auto stapten en wegreden.  Het slachtoffer werd bij een shoarmazaak opgevangen en met hoofdletsel in een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Overige incidenten

De politie onderzoekt nog of het viertal afgelopen nacht bij meer incidenten betrokken is  geweest. Zo werd in Sprundel op de Schuurkerkstraat rond 03.00 uur de voorruit van een rijdende auto met vermoedelijk een steen vernield. De geschrokken automobilist, een 54-jarige man uit Sprundel, heeft aangifte gedaan.  

In Zundert zijn ook twee fietsers mishandeld door de inzittenden van een auto met Belgisch kenteken. Hiervan moeten nog aangiften opgenomen worden. De politie roept getuigen en eventuele nog andere slachtoffers op om zich te melden bij de recherche via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: