dinsdag, 29. maart 2016 - 16:17

Tachtig procent van de hondenbezitters ergert zich aan hondenpoep

Tachtig procent van de hondenbezitters ergert zich aan hondenpoep
Foto: SXC
Groningen

Bijna 80% van de hondenbezitters stoort zich aan medehondenbezitters die de poep niet opruimen. Dat blijkt uit een 'hondenpoep-poll' van de Koninklijke Hondenbescherming. Een even zo groot percentage geeft ook aan de ontlasting van zijn hond op te ruimen binnen de bebouwde kom. Hondenpoep op straat lijkt nog steeds een van de grootste ergernissen te zijn in Nederland. Dit blijkt uit diverse gemeentelijke enquêtes. Dat is niet verwonderlijk. Niemand vindt het immers fijn om in de poep te staan, ook hondenbezitters niet.

'Het is heel belangrijk dat hondenbezitters de poep opruimen. Zowel vanuit het belang van de hond en de baas, als voor de volksgezondheid', aldus Just de Wit van de Hondenbescherming. 'Door de hondenpoep op te ruimen blijven honden welkom in stad, bos en andere recreatiegebieden waar honden en mensen met elkaar de ruimte moeten delen', aldus de Wit.

Hondenpoep ruimen, kan ook ziekteoverdracht voorkomen. Ontlasting van allerlei dieren, zoals kat en hond kan spoelwormen bevatten. Wanneer de larven daarvan in het menselijk lichaam terecht komen, kan dat schadelijk zijn, zeker voor kinderen.

De Koninklijke Hondenbescherming roept gemeenten op om het de hondenbezitter te vergemakkelijken, wanneer ze welwillend is te ruimen. De enquête van de Koninklijke Hondenbescherming geeft namelijk ook aan dat 70% van de hondenbezitters vindt dat de gemeente te weinig doet om het ruimen te vergemakkelijken.
 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):