woensdag, 6. april 2016 - 18:02 Update: 06-04-2016 20:16

Mogelijk nieuwe staking Connexxion Almere

Mogelijk opnieuw staking Connexxion Almere
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almere

Als overleg over het verbeteren van de sociale veiligheid geen resultaat oplevert, wil FNV de Connexxion-bussen in Almere opnieuw stilzetten, op donderdagavond 14 april vanaf 19.30 uur. Dit meldt de FNV woensdag.

Dit stelt FNV-bestuurder Jan Heilig in een schrijven aan wethouder Huis van Almere. De wethouder had Heilig uitgenodigd voor een gesprek, maar stelde bij voorbaat niet te zullen ingaan op het FNV-ultimatum voor meer veiligheid op de bussen bij een nieuwe aanbesteding door de gemeente. 

Heilig in zijn antwoord aan de wethouder: “Ik krijg de indruk dat u mij uitnodigt voor een potje voetbal, met de toevoeging dat IK niet op doel mag schieten. En dat is niet leuk voetballen. Ook niet voor uw reizigers en onze chauffeurs.”

Heilig: “De wethouder lijkt de ernst van de zaak nauwelijks te beseffen. Het gaat hier om mensen die in hun werk een constante dreiging ervaren. Buspersoneel wordt bijna dagelijks geconfronteerd met overvallen en geweld. De oplossing is eenvoudig. Doe het dan gewoon!”

Heilig heeft de wethouder uitgenodigd te bellen over een afspraak en afstemming over ‘waar een gesprek over kan gaan’. “Er is niets zo erg als mislukte gesprekken in deze fase van tegenstellingen”, aldus Heilig in zijn mail aan de wethouder.

Categorie:
Provincie: